gullsmed helga

Håndlaget smykker (Jewellery, art)

Månedens Lykkestener

Leave a comment

August
Peridot er fødselssteinen for de som er født i august og står for berømthet, styrke og energi.
Peridot: Er er variant av mineralet Olivin. Navnet ‘Peridot’ kan enten komme fra det arabiske faridat – ” smykkestein” -eller fra det franske peritot – “uklar”. De gamle romerne mente alle medisin ville virke sterkere når den ble tatt fra beger eller bokser av peridot. De kalte den også “kveldssteinen” fordi den grønne fargen ikke mørkner om natten, men er synlig også i lampelys. Peridoten formes dypt inne i jorda og kommer til overflaten ved vulkanutbrudd. De vanligste fargenyansene er fra gulgrønn til olivengrønn

Peridot er en olivengrønn halvedelstein. Den rene krystallen, den grønne smykkesteinsvarianten av mineralet av olivin kalles peridot. Peridot har hårdhet under 7.
Peridot av smykkesteinskvalitet finnes særlig på øya Zebirget i Rødehavet og i Burma. Noen av verdens største og vakreste peridoter, med edelsteinskvalitet, kommer fra Åheim, på Sunnmøre (Møre og Romsdal).
Peridot var barokktidens mest populære smykkestein og skulle bl.a. bringe lykke til eieren.
På Hawaii representerer den tårene til vulkangudinnen Pele.
En liten øy som heter Zabargard (tilhører Egypt) er dokumenter som den første plassen hvor Peridot ble funnet for fire tusen år siden.
Tidligere krigere som besøkte St. John’s Island (nå kalt Zabargard) introduserte denne stenen til Europa når de returnerte fra kamphandlingene.
Peridot er nevnt i mange gamle referanser som Crysolite. Den er nevnt i bibelen, og tidlige kristelige anså den for å være en hellig sten.
Også idag bærer katolske biskoper tradisjonelt denne stenen eller en ametyst som et symbol på renhet og moral.
Peridotet ble trodd å være en sten for våren av våre forfedre. De anså den å være en gave fra mor natur.
Napoleon fikk laget en gave med peridot til Josephine som et symbol på deres udødelige kjærlighet og gjensidige beundring.
I tidlige tider ble det også sagt, iflg. legendene, at det å drømme om peridot var et forvarsel på fare.

Peridot er en sten som er vakker og gir lys. Kun spirituelle eller klarhjernede personer bør bære peridot. En person med for mange jordiske problemer vil ikke være i stand til å forstå hvor vakker peridoten er. De meget spirituelle kan bære denne rund halsen med peridoten hvilende på halschakraet for å føle dens effekt.
Peridot er kjent for å ha healende effekt på galleblæren og lever.

Peridot er brukt som en kraftsten i utallige år og den bringer fram emosjonell balanse og hjelper oss å bli healet fra tidlig emosjonelle sår. Den opplyser veien til hjertet og healer ødelagte ego.
Anger, bitterhet, sjalusi og irritasjon er vanligvis et resultat av sårede hjerter. Noen ganger også fra sårede ego.
Peridot hjelper oss å flytte oss fra sårene og forstå våre relasjoner. Den legger til intelligens i romantiske situasjoner og gir deg en liten dytt med forståelse i hjertesaker og beskytter deg fra hjertesorg.
Hentet fra:http://www.larsrolle.net/Steinbeskrivelser/peridot.htmBilde: “Grønn drøm” 217 cts. Pakistan Peridot. Denne 216 karat Peridot “Green Dream” abstrakte organiske carving av den prisbelønte cutter Larry Woods, omtalt i Gems & Gemology magasin og ble også vist med et designer halskjede på Smithsonian museum i Washington DCd3a4141827238bdb21585ccc49bbacd9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s