gullsmed helga

Håndlaget smykker (Jewellery, art)

Mars – Månedens Lykkestein!

Leave a comment

Akvamarin – Lykkesteinen i Mars

Akvamarin er fødselsteinen for mars, og er fra beryll-slekten.

Akvamarin: Navnet “Akvamarin” kommer fra det latinske “Aqua”, “vann”, og “marina”, som betyr “havet”. Akvamarin, er en edel beryll med sjøgrønn til blå farge. Det krystalliserer oftest i søyleformede krystaller med sekskantet tverrsnitt. I Norge forekomster på Hurum og i Iveland..

I løpet av de 15 siste årene har nye funn av steinen (spesielt de intenst blå) blitt mer sjeldne og den har derfor blitt mer ettertraktet. Av den grunn er det blitt mer vanlig med såkalte syntetiske steiner (også kalt manmade. Det er en ekte stein, men den blir laget ved trykk m.m. i laboratorium). Steinen er blitt funnet bla i Brasil, Siri Lanka, India og Madagaskar. I følge gammel tro skal steinen inneha egenskapen til å vekke sympati, gode følelser, håp, harmoni og vennskap. En stein å gi til gode venner, familie og sin utkårede altså. I folkloren skulle steinen beskytte sjømenn og garantere en trygg reise. Havfargen skulle kjøle hodet til bæreren og holde ham eller henne rolig og balansert. . Brasil er den viktigste eksportøren av akvamarin.

ade2035b22a3f49d13a42a0561387330

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s