gullsmed helga

Håndlaget smykker (Jewellery, art)

Juni – Månedens Lykkestein

Leave a comment

Juni-månedens lykkestein

Juni har ikke mindre enn fire månedsteiner…tror de som er født i denne måneden er noe spesielle.

Først ut er Smaragden, som henger igjen fra sist måned. Så den går jeg ikke nærmere inn på.

Månestein: Månesteinen fikk navnet sitt av den romerske naturvitenskapsmannen Plinius i det første århundret e. kr.. Han skrev at månesteinens utseende skiftet med månefasene, noe man trodde inntil det 16. århundre. I India har månesteinen vært en hellig stein, og man har trodd at steinen kapsler inne en ånd som bringer hell og lykke. Månesteinen er svakt gjennomskinnelig med et vakkert melkeaktig til blålig skimmer. De brukes som smykkesteiner og er mest kjent fra Sri Lanka.

Alexandritt er den neste og(etter den russiske tsar Aleksander 2, edel varietet av mineralet krysoberyll, særpreget ved å være grønn i dagslys og rød i lampelys (alexandritteffekt). God for empati og generøsitet.

Den forsterket vennlighet, håp, optimisme, medfølelse og forståelse..

Sist men ikke minst Perle. Navnet kommer trolig fra latin “perna”, som var navnet på en musling. De gamle romerne satte stor pris på perler, og de skulle blant annet symbolisere ekteskapelig lykke. Perler er oftest hvite, men kan også være svarte eller ha ulike pastellfarger. Perler (særlig ferskvannsperler) kan også bli kunstig farget gule, blå, grønne, brune, fiolette og purpurrøde. Perle, dannelse hos muslinger som skyldes at et fremmedlegeme (ofte et sandkorn), er kommet inn i kappen eller mellom kappen og skallet. Muslingen reagerer med å utskille et lag perlemor omkring fremmedlegemet. En normal perle, rund, egg- eller pæreformet, dannes hvis fremmedlegemet helt omsluttes av kappevevet, en ufullstendig, halv perle (barokkperle eller blisterperle), fremkommer som en utvekst på skallets innside. Perlen er hvit, ofte med svakt skjær av gult, blått, rødt, brunt osv. Dannelse av en ertestor perle tar angivelig 10–50 år. Perlene har sterkt varierende verdi etter form og glans. Blant de mange arter av perlemuslinger gir havperlemuslingen de mest verdifulle perlene.

Hentet fra:https://snl.no

d8c7368e2ca2dadc2f27d843b9b10e4e alexandrite ED-COULEUR-GP-VRAC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s