gullsmed helga

Håndlaget smykker (Jewellery, art)

August – Månedens Lykkestein

Leave a comment

August-månedens lykkestein

August måned har to lykkesteiner og begge er sterke lykkebringene steiner. Den første er peridot.

Peridot: Er en variant av mineralet Olivin, og er en verdifull grønn edelstein. Navnet ‘Peridot’ kan enten komme fra det arabiske faridat – ” smykkestein” -eller fra det franske peritot – “uklar”. De gamle romerne mente alle medisin ville virke sterkere når den ble tatt fra beger eller bokser av peridot. De kalte den også “kveldssteinen” fordi den grønne fargen ikke mørkner om natten, men er synlig også i lampelys. Peridoten formes dypt inne i jorda og kommer til overflaten ved vulkanutbrudd. De vanligste fargenyansene er fra gulgrønn til olivengrønn.Peridot forekommer i Norge i glimmeraktige slepper eller som klumper i dunitt (olivinstein) fra Sunnmøre.

d3a4141827238bdb21585ccc49bbacd9peridot-raw130751358367252

Den andre lykkesteinen er karneol.

Karneol: Karneol tilhører kvartsgruppen, og navnet kommer fra et latinsk ord som betyr “horn”. Denne steinen antas å være en høyt utviklet steinart som styrker kroppens energiutstrømning, øker arbeidsgleden og hjelper oss å gjøre det vi drømmer om. Romerne brukte karneol til segl og signetringer fordi varm voks ikke klistrer seg til karneol. Profeten Mohammed skal ha båret en ring av karneol rundt lillefingeren, og dette har gjort karneol til en populær talisman blant muslimer. Karneol var svært vanlig i smykker i det gamle Egypt. De gamle egypterne trodde gudinnen Isis bar amuletter av karneol for å hjelpe folk under reisen til etterlivet, og karneol ble kalt “Isis’ blod”. Karneol, en gulrød til blodrød varietet av kalsedon. Brukes særlig til signeter og i ringer. Karneol er forbundet med individualitet.

Hentet fra: http://www.snl.com

karneoltumlet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s