gullsmed helga

Håndlaget smykker (Jewellery, art)

Oktober- Månedens lykkesteiner

Leave a comment

Oktober har ikke mindre enn fire lykkesteiner.

Den første jeg skal ta for meg er Turmalin.  Navnet kommer sannsynligvis fra det singhalesiske “turmali”, som betyr “blandet”. Turmalin finnes i flere farger og fargeblandinger enn noen andre smykkesteiner. Turmalin hører til ringsilikatene. Krystallene danner som oftest forholdsvis lange prismer, som regel stripet på langs, med tre- eller sekskantet tverrsnitt (trigonal symmetri). Hardheten er ca. 7. Turmalin fins også som mangefargede krystaller, det er ikke uvanlig med tre eller flere farger i en og samme stein. Turmalin av edelsteinskvalitet forekommer som nyanser av olivengrønn, rosa-rød og blå, og ellers som gul, sort (jernførende), brun (magnesiumførende eller hvit til fargeløs. Viktige edelsteinskvaliteter av mineralet kommer fra Minas Gerais i Brasil,Uralfjellene, Mosambique og Namibia.Store turmalinkrystaller fins i granittpegmatitter over hele landet.

Hentet fra:

http://www.nhm.uio.no/fakta/geologi/mineraler-krystaller/edelsteiner

https://snl.no/turmalin

turmalin_hovedbilde_fra_california heisteine_polychrom_Turmalin images

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s