gullsmed helga

Håndlaget smykker (Jewellery, art)

Hverdagslivet til smeden.

Leave a comment

Hverdagslivet til smeden har forandret seg etter vi har fått en liten valp i huset, men heldigvis bare til det positive. Det er travelt med småbarn på fulltid nå når vi er oppi den alderen vi nå er i, men for en glede. Min mann er ikke vandt med å ha hunder, han er mer en kattemann, og det har vi også, men jeg er vandt med å ha hunder fra jeg var liten jente, å helst to om gangen, og bare store hunder på 45-70 kilo. Nå har vi en liten på 650 gram som jeg holder på å trene opp til å bli en god turkamerat og  godt selskap for små og store i familien. Når morgenturen er unnagjort får jeg meg noen timer på smykkeverkstedet i fred å ro, da sover lille Ozzy på plassen sin inne på verkstedet.

Everyday life to gold smith have changed after we have got little puppy in the house. But fortunately only to the positive. Is busy with young “children” full time when we are in our age, but what a delight. My husband is not used to having dogs, he’s more a cat man and we also have cat, but I’m used to having dogs since I was a little girl. And 2 dogs at the time and only big dog on 45-70 kilos. And now we have a little puppy at 650 grams which I try the exercise him to be a good tour mate and good company for adults and children in the family. When morning tour is over I get a few hours on jewelery workshop in peace and quiet, then little Ozzy is sleeping little at his workshop space.

Advertisement

Author: gullsmedhelga

Helga Markhus f.1958, gikk på grunnleggende verkstedskole for gullsmeder på Bergen yrkeskole 1976-1977. Deretter i lære hos min far, Gullsmedmester Olav Markhus, i to år. I 1986 og 87 fikk jeg to døttre og i 1987 overtok jeg bedriften Gullsmed Olav Markhus. Etter noen år som en vanlig gullsmed butikk la jeg om til verksted-butikk, hvor jeg hadde min verkstedbenk ute i salgslokale. I skoleåret 1994-1995 gikk jeg som hospitant ved Bergen yrkeskole, VK2-gullsmed. Her lærte jeg meg blant annet grunnprisippet i strikketeknikken i sølv. Avlagt svenneprøve i gullsmed faget i 2001, og mesterbrevet i 2002 Gullsmedmester og smykkedesigner Helga Markhus designer og skaper smykker i en røff og moderne stil. Inspirert av smykker fra vikingtiden, fokusert på godt håndverk, og tilpasset de siste moter og trender. Tanken bak håndverket er kvalitet, at det har egenart og at det skiller seg ut å står på egne ben. Strikke teknikken blandet med en stram stil er kanskje noe av det som har vært kjennetegn på mine smykker i mange år.. Signatur smykkene ”Sild” er en ny design, og som vil bli fornyet og utvidet etter ønsker og behov.Nytt for året er ”HuldråMi” og første serien der er Løvetann. Smykkene lages for hånd på eget verksted, slik at hvert enkelt produkt er unikt. I de senere år har jeg utdannet meg til pedagog, med hovedvekt på faglærer i kunst og håndverksfag. I min utdannelse har jeg lært mange teknikker som blir brukt sammen og hver for seg i mine billed utrykk. Utrykket er abstrakt og noen er komponert sammen digitalt, mixed media som det også kan kalles. Foto av elementer fra mine smykker sammen med tegning og grafikk vrir og vrenger jeg på til de får sin egen verdi, og at de tas ut av sin egentlige sammenheng og blir satt inn en ny. Samle disse elementene eller disse tegningene, fotoer og grafikk sammen til nye kunstverk. Monotrykk og akrylmaling blander jeg også sammen i mine abstrakte mixed media bilder, her blir hvert utrykk til et originalt bilde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s